BIOMARIS arcápolás – optimális védelem
és gondoskodás a bőrtípusod számára

A tengervíz, tengeri só és tengeri algák értékes alkotóanyagaiból előállított BIOMARIS termékek az arcápolást különlegesen bőrbaráttá teszik. A lenti táblázatból megtudhatod, hogy a bőröd típusának mely arcápolási irányelvünk felel meg a leginkább.

Érett és igénybevett bőr

A bőr megújulási folyamata a kor előrehaladtával lelassul. Az érett bőr veszít rugalmasságából, puhaságából és fényéből. A bőr vízmegtartó képessége csökken. Visszafejlődik a zsírszövet. Az érett bőr vízhiányos, száraz, ráncosodásra hajlamos és ezáltal regenerálásra szorul.

Száraz és érzékeny bőr

A száraz bőr nagyon vékony, finompórusú és a külső behatásokra gyorsan reagál. A faggyúmirigyek alulműködése megakadályozza a bőr vagy egyes bőrrészek megfelelő hidratáltságát. Különösképpen a szemek körül, az arcon és a száj körül szárad ki és hámlik.

Normál bőr

A normál bőr faggyúmirigyei normál működésűek. A bőr finom tapintású, feszes és elasztikus. Vérellátottsága megfelelő, finom pórusú és eltömődésektől mentes.

Kevert bőr

Kevert bőr esetén a homlok, az orr és az áll térsége – az ún. T-zóna – jelentősen fénylik, az arcbőr bőre pedig inkább száraz. A zsíros bőrrész nagypórusú és a faggyúmirigyek túlműködése által gyakorta jelentősen megvastagodott.

Zsíros bőr

A zsíros bőr a faggyúmirigyek túlműködése által jelentősen fénylik. Gyakran nagypórusú és láthatóan rossz a vérellátottsága. A zsíros bőr könnyen eltömődik, mely által pattanásosodásra hajlamos. A környezeti behatásokkal szemben kevésbé érzékeny, lassabban öregszik és kevésbé ráncosodik.

Eltömődött pórusú problémás bőr

A problémás bőr érzékenyen reagál a szervezet hormonális változásaira. Ez a bőrtípus a pubertás korban gyakori, és előfordulhat, hogy a pattanások és a mitesszerek egész életünkben elkísérnek. A problémás bőr faggyúmirigyei túl sok zsírt tartanak vissza és eltömítik a pórusokat. Ez esztétikailag kifogásolható bőrhibákhoz vezethet.